ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

"Το κόντραμπασο στην tango μουσικη και ο ρόλος του στις tango ορχήστρες"

Στις διδακτικές ώρες του σεμιναρίου θα  γίνει μια προσέγγιση στον ρόλο και τις τεχνικές του κοντραμπάσου στην τάνγκο μουσική και την παρουσία και σημαντικότητα του στις ορχήστρες αυτού του είδους καθώς και σε αντίστοιχες ελληνικές συνθέσεις της αστικής μουσικής του μεσοπολέμου. 
Μέσα απο τις πιο χαρακτηριστικές συνθέσεις του είδους θα γίνει ανάλυση και πρακτική εφαρμογή στους τρόπους ερμηνείας και συνοδείας στα επιμέρους στυλ. 
-τεχνικές του οργάνου
-συνοδεία 

-αρμονική και ρυθμολογική ανάλυση γραμμών κοντραμπάσου















Γεννήθηκε στη Λάρισα όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου, κλασικής κιθάρας και θεωρητικών μουσικής. Συνέχισε τις σπουδές στην κλασική κιθάρα και τα ανώτερα θεωρητικά στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Βουκουρεστίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει ηλεκτρικό μπάσο στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με καθηγητή τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και κοντραμπάσο στο «Ωδείο Αθηνών» με καθηγητή τον Τάσο Κάζαγλη.  
Από πολύ νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της μουσικής και υπήρξε μέλος μουσικών σχημάτων (Frog string quartet, Taboo trio, ΑΛΚΜΑΝ, Athens Tango Ensemble, Diminuita Swing Trio,  Havana Tango trio, Εκτός Εαυτού, Brasilentina, Swinging Cats, Swinging Tyranhas, κ.α.). Εργάζεται ως session μουσικός κυρίως στη μουσική σκηνή της Αθήνας, σε τηλεοπτικές εκπομπές και στη δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με πληθώρα τραγουδιστών και μουσικών (Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Χατζής, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Μαίρη Λίντα, Βασίλης Λέκκας, Ζανέτ Καπούγια, Νένα Βενετσάνου, Ευσταθία, Σοφία Κουρτίδου κ.α.). Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετοχές σε musicals (Annie, Μελωδία της ΕυτυχίαςAdams Family,Mama Mia) και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες σε Ελλάδα,Κύπρο, Αγγλία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Ολλανδία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία. Aπό το 2009 διδάσκει ως αναπληρωτής δάσκαλος μουσικής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 160 ευρώ

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 4 άτομα
Σημείωση: σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι 4 άτομα, το σύνολο της αμοιβής πάει κατά 100% στον εκπαιδευτή. Αν οι συμμετοχές είναι 4 – 10 άτομα, ο εκπαιδευτής θα λάβει το 60% του ποσού και το άλλο 40% η διοργάνωση. Τέλος αν ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπεράσει τους 10 ο εκπαιδευτής θα λάβει το 50% του συνολικού ποσού και το άλλο 50% η διοργάνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου