Παναγιώτης Μάρκος

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ανάλυση και ερμηνεία της πιανιστικής συνοδείας και του ύφους του Ρεπερτορίου της δεκαετίας του 30. Μουσικός εμπλουτισμός και αυτοσχεδιασμός όπως προκύπτει από την ανάλυση των μουσικών στοιχείων, της αρμονίας και της μορφολογίας πάνω σε μουσικά στυλ της εποχής Ρετρό, με βαλς, τανγκό κ.α., καθώς και στο στυλ του Αρχοντορεμπέτικου τραγουδιου.  






















Ο Παναγιώτης Μάρκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές στο πιάνο σε ηλικια 12 ετών και συνέχισε το ειδικό αρμονίας και το τραγούδι, δίπλα στον Πέτρο Μπεράτη και τη Στέλλα Σκλάβου . Συνέχισε τις σπουδές του πιάνου στο Λονδίνο στο πλευρό του καθηγητή Peter Bithell. Το 2008 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο όπου έλαβε πτυχίο από το τμήμα της Μουσικής (BA in Music Performance) με τιμές στην ανώτερη δεύτερη κατηγορία και διάκριση στην Μουσική Εκτέλεση κερδίζοντας το βραβείο Turton και χρηματικό Έπαθλο Εξαιρετικής Επίδοσης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πιάνο (Master of Music in Performance and Related Studies) δίπλα στον καθηγητή Andrew Zolinsky στο Goldsmiths College, University of London (τάξη καθηγητού Alexander Ivashkin ).Κατά την Διάρκεια των σπουδών του στο Λονδίνο παρακολούθησε Master Classes με τους: Vanessa Latarche, Christopher Elton and Martino Tirimo. Από την ηλικία των δεκαεπτά, έχει εμφανιστεί συχνά σε διάφορα ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως σολίστ αλλά και με διάφορα μουσικά σύνολα. Εκτός από τις παραστάσεις των έργων κλασσικής μουσικής έχει ασχοληθεί παράλληλα ως τραγουδοποιός αλλα και εκτελεστής, της Ελληνικής δημοφιλής μουσικής παράδοσης, όπως του «Έντεχνου, Δημοτικού, Λαικού & Ρεμπέτικου» και της μουσικής σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και πολλών άλλων πιο συχρονων συνθετών. Έχει συμμετάσχει επίσης σε ρεσιτάλ, σεμινάρια, φεστιβάλ και διεθνείς διαγωνισμούς ως μέλος της μικτής χορωδίας (ως βαθύφωνος-Basso) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (T.E.I.) της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Δρ. Ιωάννη Μακρή. Από το 2012, ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη διδασκαλία και έχει συνεργαστεί με πολλά Ωδεία και άλλους φορείς. Μεταξύ άλλων, έχει υπάρξει καθηγητής πιάνου σε μουσικά σχολεία, καθηγητής μουσικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητής του IB Diploma. Το 2013-2014 φοίτησε στο Βασικό Επιπέδου Ι (ΒΕΙ) του κύκλου Μετεκπαίδευσης σε Σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής ORF στη Σχολή Μωραίτη. Την τρέχουσα περίοδο είναι βασικό στέλεχος και διατηρεί τη θέση του πιανίστα/τσεμπαλίστα και ενορχηστρωτή στην επαγγελματική Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ''ΑΤΤΙΚΑ’' υπό τη διεύθυνση του Άρη Δημητριάδη, καθώς και ως πιανίστας και ιδρυτικό μέλος στο κουιντέτο ''Athens Tango Ensemble’’. Στον ελεύθερο χρονο δοκιμάζει νέα μουσικά όργανα, ενορχηστρώνει και συνθέτει instrumental μουσική αλλά και δημοφιλή τραγούδια γράφοντας στοίχους και μουσική.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 160 ευρώ

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 4 άτομα
Σημείωση: σε περίπτωση που ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι 4 άτομα, το σύνολο της αμοιβής πάει κατά 100% στον εκπαιδευτή. Αν οι συμμετοχές είναι 4 – 10 άτομα, ο εκπαιδευτής θα λάβει το 60% του ποσού και το άλλο 40% η διοργάνωση. Τέλος αν ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπεράσει τους 10 ο εκπαιδευτής θα λάβει το 50% του συνολικού ποσού και το άλλο 50% η διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου